Brazilija bo napadla z vsemi topovi: Največji brazilski medij je napovedal enajsterico kariok proti Srbiji

Če gre verjeti največjemu brazilskemu mediju Globo, bo Brazilija na nocojšnji tekmi svetovnega prvenstva Srbijo napadla z vsemi topovi.

Uredništvo
24. november 2022, 2:12

Brazilija (Foto: Getty Images)

Brazilska reprezentanca bo lov na šesti naslov svetovnega prvaka začela nocoj ob 20.00 proti Srbiji, v brazilskih medijih pa se je že pojavila začetna enajsterica, kakor naj bi jo določil brazilski selektor Tite.

Brazilski medijski gigant Globo, ki izčrpno spremlja vsak korak brazilske reprezentance v Katarju, trdi, da bo Tite srečanje začel v izredno ofenzivni taktični postavitvi 4-2-4.

Začetna postava Brazilije naj bi bila tako sledeča:

Alisson; Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro - Casemiro, Lucas Paqueta - Raphinha, Neymar, Vinicius - Richarlison.V tej zasedbi začenjajo štirje izrazito napadalno usmerjeni nogometaši (Raphinha, Neymar, Vinicius in Richarlison), tudi Lucas Paqueta, ki naj bi igral na sredini ob Casemiru, pa velja za zelo ofenzivno usmerjenega nogometaša, kar bi v praksi lahko pomenilo, da bi Brazilije Srbe napadala s kar petimi igralci, ki imajo dober nos za doseganje zadetkov.

V brazilskih medijih so sicer še naprej odprte špekulacije, da bi Tite mundial vendarle lahko začel z malce bolj previdno taktično varianto 4-3-3, v kateri bi enega od napadalcev žrtvoval za Freda oziroma zadnje čase odličnega Bruna Guimaraesa.