Brazilska legenda ogorčena, ker je desetico nosil Lucas Paqueta

Ena od številnih legendarnih desetic brazilskega selecaa je kritična na račun selektorja Titeja, ki je 'sveto' številko na tekmi proti Argentini namenil Lucasu Paquetaju.

Uredništvo
16. november 2019, 4:38

Foto: /

V Južni Ameriki je majica s številko deset sveta in simbolna, saj je v navadi, da jo nosijo največji virtuozi, eden od nosilcev te slavne številke, Rivaldo, pa je po tekmi med Argentino in Brazilijo kritiziral brazilskega selektorja Titeja, ker je majico s to številko zaupal vezistu Milana Lucasu Paquetaju. Rivaldo ni neposredno kritiziral odločitev ,da majico nosi igralec, ki v vrhunskem svetovnem nogometu še išče svoje mesto, a je posredno priznal, da desetice v selecau nikoli ne bi smel nositi igralec, ki je bil zamenjan že po prvem polčasu.

"Žal mi je za to, kar se je zgodilo z desetico, ki jo je nosil Paqueta. To majico spoštuje ves svet in zato se ne spodobi, da majico s to številko nosi igralec, ki igrišče zapusti že koncu polčasa. Ta majica je znana zato, ker so jo nosili igralci kot so Pele, Rivelino, Kaka, Ronaldinho, Neymar ali jaz. Ne krivim Paquetaja, vendar pa bi se Tite in njegovi sodelavci morali zavedati teže te majice. Ne smejo s tem izgoreti 22-letnika, ki ima morda pred seboj veliko kariero. Takšne stvari je treba zaščititi,
" je na Instagramu zapisal sloviti Rivaldo.

loading...