Brazilski dragulj si je prislužil novo pogodbo pri Real Madridu

Novopečeni španski državni prvaki želijo podaljšati pogodbo z enim od najpomembnejših članov ekipe, ki v tej sezoni igra najboljši nogomet svoje mlade kariere.

Uredništvo
14. maj 2022, 8:10

Vinicius Jr. se naglo razvija v enega najboljših krilnih napadalcev na svetu. (Foto: Getty Images)

Vinicius Jr. je v tej sezoni povsem eksplodiral pri enem od največjih klubov na svetu. V dresu Real Madrida je na 50 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel 21 golov in prispeval tudi 20 asistenc. Klub iz španske prestolnice je že osvojil naslov prvakov v La Ligi, ob koncu meseca pa jih čaka še veliki finale lige prvakov proti Liverpoolu.  
 
Brazilski krilni napadalec je ob uspehih Reala prispeval velik delež, zato si je prislužil novo pogodbo. Real Madrid mu ponuja pogodbo do leta 2028, ob tem pa si obeta tudi precej višjo plačo. Doslej je Vinicius Jr. letno prejemal približno 4 milijone evrov, po sveže ponujenih pogojih pa bi ta številka zrasla na približno 10 milijonov evrov.  
 
S podpisom pogodbe bi zrasla tudi njegova odkupna klavzula. Ta trenutno znaša 350 milijonov evrov, po novem bi jo Real povišal na okroglo milijardo evrov. Pogovori med nogometaševimi zastopniki in vodstvom kraljevega kluba so že v zaključni fazi. Vinicius se je v Španijo preselil leta 2018, pred tem pa je nastopal za Flamengo.