Brečko po največjem trenerskem dosežku kariere: To je za Slovenijo zelo velika stvar

Selektor slovenske reprezentance do 17 let Mišo Brečko je danes svoje varovance popeljal na evropsko prvenstvo do 17 let, ki bo konec maja potekalo na Madžarskem.

Uredništvo
28. marec 2023, 9:26

Mišo Brečko (Foto: SPS)

Malo manj kot pet let je minilo, odkar se je Mišo Brečko, dolgoletni gospodar desnega boka slovenske reprezentance, poslovil od igranja nogometa. Po skoraj petnajstih letih igranja v Nemčiji je kmalu po koncu aktivne kariere odprl novo poglavje in se pri ljubljanski Iliriji vključil v trenerski posel, nato je bil del strokovnega štaba v reprezentanci do 21 let, decembra leta 2021 pa je bil imenovan za selektorja slovenske kadetske reprezentance, ki je danes pod njegovim vodstvom zabeležila izjemen uspeh.

Slovenski kadeti so se četrtič v zgodovini slovenskega nogometa uvrstili na evropsko prvenstvo, po tem ko so v elitnem krogu kvalifikacij zasedli drugo mesto v skupini.

"Za nami je zelo nenavadna tekma, saj smo oboji potrebovali točko. Na koncu smo z nekaj sreče le izpolnili cilj. Fantje iz tekme v tekmo napredujejo. Ta uvrstitev je za nas zelo velika stvar, sedaj pa je čas, da se dobro pripravimo na zaključni turnir evropskega prvenstva," je po velikem dosežku za spletno stran NZS povedal 38-letni Brečko.