Slobodan Vuk je izenačil klubski rekord

Breme je padlo s pleč

Napadalec Domžal Slobodan Vuk je minuli konec tedna s 35. zadetkov v 1. SNL izenačil klubski rekord Zlatana Ljubijankića in tako potrdil odlično formo, ki ga krasi v letošnji sezoni.

Uredništvo
8. november 2016, 10:12

Foto: SPS

Slobodan Vuk se je minuli konec tedna vpisal v zgodovinske knjige Domžal, saj je proti Gorici dosegel že svoj 35. prvenstveni zadetek in se tako na vrhu večne lestvice najboljših klubskih strelcev vseh časov izenačil z Zlatanom Ljubijankićem. Sedemindvajsetletni Kamničan je tako dosegel nov vrhunec v zaenkrat sijajni sezoni, v kateri s šestimi zadetki zaseda tretje mesto na lestvici strelcev, s šestimi asistencami pa si skupaj z Maticem Vrbancem iz Aluminija in Daretom Vršičem iz Maribora deli prvo mesto med asistenti.

"'Ko sem gledal objave in članke v zadnjem obdobju, sem čutil nekoliko večji pritisk. Ko sem bil do dosežka oddaljen še pet golov, o rekordu nisem razmišljal in posledično nisem čutil pritiska. Čeprav se nisem želel obremenjevati, je po 33. doseženem golu prišel pritisk v podzavest. Vesel sem, da je to breme šlo z mene in bom lahko mirno nadaljeval sezono. Sedaj mi bo lažje zadeti in mislim, da bo žoga šla hitreje v gol," je za uradno klubsko spletno stran povedal Vuk, ki ima zdaj pred s seboj že nov cilj: preseči doslej rekordni strelski izkupiček v sezoni, ki sega v sezono 2013/14, ko je dosegel osem zadetkov.

Vuk je že dolga leta član domžalskega moštva, še nikoli doslej pa po njegovih besedah vzdušje v slačilnicah ni bilo na tako visoki ravni.

"'Ta skupina fantov deluje zelo dobro. Odkar sem v Domžalah, in to je že kar precej let, se še nismo tako dobro razumeli,"
je povedal Vuk.

"'Nov trener mi je dal jasno vedeti, da me ceni in, da verjame v moje sposobnosti. To dokazuje tudi z dejstvi, saj mi namenja veliko minut na igrišču. Verjamem, da njegovo zaupanje upravičujem na najboljši možni način."