Brez dogovora: Roma nima denarja za Chrisa Smallinga

Angleški branilec Chris Smalling ima za seboj uspešno sezono pri Romi, ki bi ga želela odkupiti od Manchester Uniteda, a več tednov trajajoča pogajanja niso prinesla želenega zaključka.

Uredništvo
2. avgust 2020, 2:49

Foto: Getty Images

Branilec Manchester Uniteda Chris Smalling je dobro izkoristil posojo v italijanski Romi, v kateri je zasedel pomembno mesto in v vseh tekmovanjih kar 37 nastopov. Po letih stagnacije v vrstah rdečih vragov je njegova kariera pri 31 letih dobila nov zalet, po uspešni sezoni pa se je zdaj znova znašel na razpotju, saj vse kaže na to, da kariere ne bo mogel nadaljevati v Rimu. Roma si je več tednov trudila skleniti dogovor z Manchester Unitedom, po zadnjem neuspešnem krogu pogajanj pa italijanski mediji trdijo, da se Smalling vrača v Anglijo, kjer bodo pri Unitedu razmislili o tem, kaj bi bila zanj in za klub najboljša rešitev.

United naj bi za Smallinga zahteval 20 milijonov evrov odškodnine, česar pa si Roma v tem trenutku ne more privoščiti in je zato zanj ponujala precej nižji znesek.

Sky Sport Italia še dodaja, da so pri Romi pripravljeni celo zaključiti pogovore o tem, da bi Smalling posojo podaljšal do konca sezone v ligi Europa, kar pomeni, da je Anglež najverjetneje svojo zadnjo tekmo v majici Rome že odigral.