Brez stresa v gostujoči ekipi: Portugalski selektor Roberto Martinez je bil poln pohvalnih besed na račun Slovenije

Portugalski selektor Roberto Martinez je pričakoval in na koncu tudi dobil čvrsto, a nevarno Slovenijo.

Uredništvo
27. marec 2024

(Foto: Getty Images)

Prijateljska tekma seveda ni razlog za razburjenje, tudi v primeru, da jo izgubiš. To so sinoči lepo demonstrirali Portugalci, ki so bili na čelu s selektorjem Robertom Martinezom dobre volje. Velika izjema je bil le Cristiano Ronaldo, ki je slabo prenesel rezultat in je svoje tudi povedal sodnikom. 

Selektor Martinez je bil, tako kot tudi že pred tekmo, izjemno uvideven in poln lepih besed na račun Slovenije. Priznal je, da ga pristop domače reprezentance v Stožicah ni presenetil. 

"Slovenija me na današnji tekmi nikakor ni presenetila. Vedeli smo, kaj pričakovati. Slovenija je igrala organizirano, dobro. Videli ste lahko, kako imajo jasno razdeljene vloge v ekipi in kako so izrabljali vse tisto, v čemer so dobri. Imajo spredaj sijajno napadalno kombinacijo. Mislim, da smo mi dobili to, kar smo pričakovali in potrebovali. Ob tej priložnosti bi rad povedal, da želim selektorju Matjažu Keku, ki je bil danes odsoten zaradi zasebne zadeve, vse najboljše."

Na vprašanje, kakšne možnosti pripisuje Sloveniji na poletnem evropskem prvenstvu v Nemčiji, pa je Martinez izpostavil eno od prednosti Slovenije v primerjavi s Portugalsko.

"Na Euro gre Slovenija lahko uživati in to je najbolje, kar se ti lahko zgodi, ko greš na veliko tekmovanje. Da nisi pod velikim pritiskom. Tam bodo v skupinskem delu odigrane tri tekme. Odvisno bo marsikaj od tega, kako se bo Slovenija prilagodila. Ekipa pa trdo dela, to se vidi, ekipa ima željo, bori se za vsako žogo. Sloveniji želim na evropskem prvenstvu vse najboljše," je dodal Martinez in se na koncu vsem skupaj zahvalil za "veliko gostoljubnost".