Brezidejni Celjani s slabo popotnico pred derbijem z Olimpijo, v Domžalah so izgubili brez pravega odpora

Vodilna ekipa slovenske Prve lige je tokrat naletela na mino v obliki Domžal, ki so z dobro predstavo v zvezni vrsti prišle do odmevne zmage.

Uredništvo
25. februar 2024

Domžale
2 : 1
700 gledalcev
Sod.: David Šmajc

Celje
 
 
 
 
1 : 0
 
 
 
 
 
2 : 0
 
 
2 : 1
 
 
 
 
Domžale: Celje:

Domžalčani so danes gostili vodilno ekipo Prve lige in prijetno presenetili. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Druga tekma dneva v Prvi ligi je ponudila obračun Domžal in Celja. Prvi polčas je minil brez golov, pa tudi brez posebnih priložnosti. Gostje so sicer zgodaj prevzeli pobudo in nizali napade, toda niso bili učinkoviti pred vrati Domžal. Matko se je v 11. minuti znašel v akciji pred vrati, toda ni uspel ukrotiti žoge. Domžalčani so odgovorili z obetavnim napadom dve minuti kasneje.

Luka Topalović je prišel do strela iz ugodnega položaja na oddaljenejši vratnici, toda meril je previsoko. Podobno za njim tudi Stuparević.

V nadaljevanju pa so Domžalčani presenetili. Že zgodaj je zapretil Markuš, potem pa je takoj sledil gol Lukasa Hempta v 53. minuti. Šele 18-letni branilec je do žoge prišel po odbitku in z zelo močnim strelom zabil za 1:0. Le nekaj minut kasneje je bilo že 2:0!

Domžalski protinapad je zaključil makedonski napadalec Krstovski. VAR je zadevo preverjal, toda izkazalo se je, da vendarle ni bilo ofsajda. Domača ekipa je bila danes zelo impresivna v zvezni vrsti in Celjani niso uspeli tako redno prebijati, kot bi si želeli. Dejaven je bil pri Celju sicer Prutsev, ki je operiral na krilu, toda zmanjkala mu je zaključna poteza.

Čas se je zelo hitro iztekal in Celjani so vse bolj pritiskali proti vratom rumene družine, ki se je postavila nizko in hrabro branila svojo prednost.

Potem pa vendarle gol za goste. Šlo je za darilo domžalskega vratarja Štubljarja, ki mu je žoga ušla iz rok in jo je Prutsev samo še potisnil v mrežo za 2:1. Po rednem delu je sledilo kar pet minut podaljška, toda Domžale so kljub temu prišle do velikega skalpa. 


Standings provided by Sofascore