Brezzoba Olimpija je lahko zadovoljna s točko proti Bravu, Skender ne more imeti miru

Olimpijina kriza igre traja. Dino Skender pa ne bo dobil uresničene želje po miru, saj Olimpija po derbiju z Mariborom spet izgleda slabo. Bravo je imel na nogi zmago.

Uredništvo
15. december 2020, 2:50

Bravo
0 : 0

Sod.: Rade Obrenović

Olimpija
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Almin Kurtovič, Vanja Drkušić, Mark Španring, Rok Maher, Luka Žinko, Sandi Ogrinec, Rok Kidrič, Martin Kramarič, Mustafa Nukič.Olimpija: Žiga Frelih, Marko Perković, Jan Andrejašič (od 63. Matic Fink), Goran Milović, Ivan Močinić, Michael Pavlović, Mihail Caimacov (od 69. Luka Marin), Djordje Ivanović, Adrian Zeljković, Mario Kvesić (od 82. Ante Vukušić), Andrés Vombergar.

Foto: pigac.si

ŽAK je še naprej v slabem stanju, kar je bilo moč videti že hitro po začetku današnjega mestnega derbija med Bravom in Olimpijo. Bolje so se znašli domači. Edina resna in nevarna priložnost za gol je prišla z njihove strani. Tekla je 24. minuta, ko je Žiga Frelih dobro posredoval ob strelu s strani Maribora posojenega vezista Roka Maherja. Olimpija se je kar pošteno mučila proti nižje rangiranemu tekmecu, ki kakšnega posebnega pritiska s strani Olimpije na igrišču ni čutil.

Premor med polčasoma je streznil Olimpijo, ki je drugi del igre začela malce bolje. Najboljši "dribler" Olimpije Kvesić je pretil, vendar pravega strela na koncu ni zmogel. Po uri igre je branilec Olimpije Milović skorajda dosegel avtogol. Gostje so poizkušali še preko mladeniča Zeljkovića in nato še preko Caimacova, a nenevarno. Je pa imel na drugi strani zrelo priložnost za gol Rok Kidrič, zatem pa še eno, a ni izkoristil nobene. Pri Olimpiji je bil malce pred koncem izključen še Močinić, ostalo pa je pri rezultatu 0:0.