Brighton začel s kampanjo zbiranja 100 tisoč brezplačnih vstopnic za zdravstvene delavce

Angleški prvoligaš Brighton je pobudnik kampanje, katere cilj je, da bi nogometni klubi in zveze v Veliki Britaniji zbrali 100.000 brezplačnih vstopnic za delavce v zdravstvenem sistemu.

Uredništvo
25. marec 2020, 10:50

Foto: /

Angleški prvoligaš Brighton je začel kampanjo, katere namen je zbrati 100.000 brezplačnih vstopnic, ki bi jih klubi znotraj Velike Britanije zbrali in po koncu krize z epidemijo donirali delavcem v zdravstvenem sistemu. Brighton je klube pozval, naj podarijo 1.000 vstopnic za zdravstvene delavce, pobuda pa je zelo hitro dobila močan zalet, saj se ji nemudoma pridružil Brightonov tekmec v Premier League Bournemouth.

"Povsem jasno nam je, da je trenutno nogomet zadnja stvar v mislih ljudi, vendar pa menimo, da je to mala gesta, s katero lahko pokažemo svojo hvaležnost delavcem v našem zdravstvenem sistemu. To so ljudje, ki se za nas borijo na prvi bojni črti in to je malenkost, ki bi jih nekoč lahko spravila v dobro voljo. Če bi vsak od 92 klubov znotraj našega ligaškega sistema, nacionalne zveze ter klubi iz škotske in irske lige prispevali svoj delež, bi zlahka zbrali 100.000 vstopnic. V zadnjem času smo videli nekaj čudovitih pobud iz številnih klubov in upam, da bo tega še veliko več,"
je povedal predsednik Bournemoutha Jeff Mostyn.

V Brightonu so sicer v času krize pokazali izjemen čut za svoje navijače. Od četrtka naprej bodo igralci in člani kluba, trener Graham Potter, predsednik Tony Bloom in ostali po telefonu poklicali 3.000 starejših oziroma ogroženih navijačev,  z njimi delili poglede o klubu kot takem in jih povprašali, ali jim lahko na kakršen koli način pomagajo z dostavo potrebščin. Brighton je tudi že sporočil, da so navijači, ki letno vstopnico plačujejo z mesečnimi obroki, do nadaljnjega oproščeni tega stroška, tri milijone funtov, kolikor naj bi bila vredna zamrznitev tega prihodkovnega vira, pa bo iz svojega žepa plačal kar predsednik Tony Bloom.