Bruno Fernandes: Nočemo, da bi se nam Liverpool preveč približal na večni lestvici

Prvi zvezdnik Manchester Uniteda Bruno Fernandes si želi, da bi rdeči vragi ohranil primat na večni lestvici angleških prvakov. Liverpool bi se v letošnji sezoni lahko z njimi izenačil na prvem mestu.

Uredništvo
16. januar 2021, 8:54

Foto: Getty Images

Ta konec tedna nas v Premier League čaka eden od vrhuncev letošnje sezone. Liverpool in Manchester United bosta na Anfieldu prekrižala poti kot najboljši ekipi dosedanjega dela sezone, o naboju pred tekmo pa veliko pove že podatek, da se v Angliji v teh dneh precej ukvarjajo z zgodovinsko lestvico; na njej je na prvem mestu še vedno Manchester United z 20 naslovi, Liverpool pa ima enega manj in bi se torej lahko že v tej sezoni izenačil na prvem mestu.

"Seveda nočeš, da bi bil tvoj največji tekmec blizu tebi. Vsi vemo, kako intenzivno je naše medsebojno rivalstvo. Nočem, da ima Liverpool toliko lovorik kot mi," je pred tekmo povedal štirikratni mesečni dobitnik nagrade za igralca meseca Bruno Fernandes, ,ki se zaveda, da je ta tekma za navijače še pomembnejša kot za igralce.

"Navijači se bodo dan po tekmi pogovarjali z navijači Liverpoola in ne dvomim v to, da bo zanje veliko lepše, če bodo med zmagovalci ne poraženci."


Bruno Fernandes je igralec, ki je spremenil Manchester United, saj so statistiki izračunali, da od njegovega prihoda v klub nobena druga ekipa v Angliji ni osvojila več točk.

"Ne gre zame. Prišel sem v klub, ki ima izredno visoke zahteve. United je eden največjih klubov na svetu in to je klub, ki je osvojil vse, kar se osvojiti da. Dvomim, da sem bil jaz tisti, ki je spremenil mentaliteto kluba. Morda sem komu pomagal, vendar pa sam sebi nikakor ne pripisujem takšnega pomena, saj igrati za Manchester United vselej predstavlja velik pritisk in odgovornost," je povedal Fernandes.

Tekme sezone se je dotaknil tudi legendarni trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson.

"Veliko je derbijev, a tekma med Liverpoolom in Manchester Unitedom je vselej tekma leta. Vedno sem čutil, da bomo morali premagati Liverpool, če bomo želeli kaj osvojiti. A kot spremljam predstave Liverpoola v zadnjih letih, si rečem: 'Hvala bogu, da sem se upokojil'."