Bruno Fernandes je gole iz Sportinga prenesel v Manchester United

Portugalski vezist Bruno Fernandes je nedvomno ena najbolj posrečenih okrepitev Manchester Uniteda v zadnjih letih. Na 35 tekmah je na svoj račun vpisal že 21 zadetkov!

Uredništvo
25. november 2020, 3:18

Foto: Getty Images

Vezist Manchester Uniteda Bruno Fernandes si je že v lizbonskem Sportingu ustvaril sloves vezista z naravnost neverjetnimi sposobnostmi doseganja zadetkov. V zeleno-beli majici je na 137 tekmah dosegel kar 63 golov in prispeval 52 asistenc, kljub temu pa je bilo malo takšnih, ki so verjeli, da bi 26-letnik tako impresivno strelsko formo lahko nadaljeval tudi v majici Manchester Uniteda.

Fernandes jih je hitro demantiral, saj so trenutno njegove statistike celo boljše kot so bile na Portugalskem. Včeraj je na tekmi lige prvakov proti Istanbul Basaksehirju dosegel dva zadetka, kar pomeni, da je doslej na 35 nastopih v majici Manchester Uniteda dosegel 21 zadetkov in prispeval še 13 asistenc.

Pred manj kot letom dni je Manchester United zanj plačal 55 milijonov evrov odškodnine, danes pa skoraj ni več niti najmanjšega dvoma v to, da je vodstvo Uniteda z njim opravilo enega najboljših poslov v zgodovini kluba.