Brutalna dominacija Leverkusna: Bayer je zbral več strelov na gol kot je imel West Ham odstotek posesti žoge!

Bayer iz Leverkusna je povsem nadigral sedmo uvrščeno ekipo angleške Premier League.

Uredništvo
12. april 2024

Bayer Leverkusen (Foto: Getty Images)

Bayer iz Leverkusna je včeraj z 2:0 premagal West Ham United, kar je z zornega kota londonske ekipe glede na dogajanja na BayAreni celo izvrsten rezultat. Na igrišču se je namreč odvijal boj mačke z mišjo, v katerem je bila ena boljših ekip angleške Premier League poteptana kot že dolgo ne.

Bayer iz Leverkusna je skupaj proti vratom West Hama usmeril neverjetnih 33 strelov, statistiki pa so poudarili podatek, da je to več, kot je imel West Ham v odstotkih posest žoge – le 27.

Od 33 strelov jih je kar 13 zletelo v okvir vrat, ekipa Davida Moyesa pa je na drugi strani proti domačim vratom skupaj zmogla vsega en strel.

Bayer je v kazenskem prostoru West Hama zbral neverjetnih 76 podaj, kar se od sezone 2016/17 – odkar se statistično beleži in popisuje tovrstne podatke – še ni zgodilo.

V poplavi neverjetnih podatkov izstopa še en – prav vsi igralci Bayerja v polju so proti vratom West Hama zabeležili vsaj en strel na gol. Največ, kar pet, jih je zbral Čeh Patrick Schick, štirikrat sta merila Granit Xhaka in Amine Adl itn. Na gol West Hama nista streljala le dva od štirih rezervistov, ki so v igro vstopili v drugem polčasu.