Burnley je zaslutil priložnost za dober zaslužek: Za Vincenta Kompanyja zahteva 20 milijonov evrov odškodnine

Bayern iz Munchna je za novega trenerja izbral Belgijca Vincenta Kompanyja, vendar pa bo še pred tem moral skleniti dogovor z Burnleyjem glede nadomestila za predčasno prekinitev pogodbe.

Uredništvo
23. maj 2024

Vincent Kompany (Foto: Getty Images)

Vodstvo Bayerna iz Munchna je našlo novega trenerja in če gre verjeti napovedim nemških medijev, bi bil ta lahko uradno potrjen že danes. Vincent Kompany je namreč že pristal v Munchnu, vendar pa vodstvo Bayerna čaka še en pomemben opravek, ki pa vendarle – kot je bilo v primeru spodletelega prestopa Portugalca Joaa Palhinhe – ni ravno povsem rutinske narave.

Bayern bo moral Burnleyju plačati nadomestilo za trenerja, angleški klub pa naj bi zahteval kar 20 milijonov evrov, kar je zelo visok znesek, sploh če vemo, da je Bayern za Juliana Nagelsmanna plačal 25 milijonov evrov, kar še danes velja za najdražji trenerski prestop doslej.

Kompany se je sicer že poslovil od sodelavcev in pospravil svojo pisarno, danes pa naj bi se sestal z upravnim odborom Bayerna in upal na to, da bo njegov klub prižgal zeleno luč za sklenitev pogodbe.