Burnley že ruši osebne klubske rekorde, Vincent Kompany je povsem preobrazil ekipo

V Burnleyu je zaživela nova doba, ekipa iz okrožja Lancashire zdaj igra modernizirano različico nogometa, ki bazira na podajah in posesti žoge.

Uredništvo
30. julij 2022
Nova sezona v angleškem Championshipu je že v polnem teku. Med drugoligaško konkurenco tokrat nastopa tudi Burnley, ki je v pretekli sezoni izpadel iz Premier League. Povratek med elito bodo lovili z novim trenerjem Vincentom Kompanyjem, ki je sicer zelo mlad trener, toda pri belgijskem Anderlechtu je dokazal, da gre za precej perspektivnega strokovnjaka. Podobno zdaj kaže tudi pri Burnleyu.  
 
Burnley je na uvodni tekmi nove sezone z 1:0 premagal Huddersfield, v oči pa ob tem zelo bodejo predvsem določeni statistični podatki. Četa Vincenta Kompanyja je uspešno opravila kar 506 podaj, to pa je tudi največ v zgodovini kluba oz. odkar se tovrstni podatki beležijo. Spremembe so sicer vidne tudi na drugi strani, Huddersfield je proti vratom Burnleya namreč v 90-ih minutah sprožil le dvakrat.  
 
To se zasedbi s Turf Moora na ligaškem obračunu ni pripetilo že vse od leta 2011, tedaj prav tako na tekmi Championshipa proti Ipswichu.