Busquets je napovedal svoja naslednika

Legendarni vezist Barcelone Sergio Busquets je izpostavil dva vezista, ki bosta po njegovem mnenju zaznamovala svoja igralna položaja in postala najbolj dominantna na svetu.

Uredništvo
8. september 2019, 7:00

Sergio Busquets je izpostavil Frenkieja de Jonga in Fabiana Ruiza. (Foto: Getty Images)

Legendarni vezist Barcelone in španske reprezentance Sergio Busquets je skupaj s Xavijem in Andresom Iniesto pisal največja poglavja v zgodovini španskega nogometa in se tudi sam uveljavil kot eden najboljših vezistov sveta v moderni eri. Pri 31 letih je pred njim sicer še kar nekaj let kariere na najvišji ravni, kljub temu pa se zaveda, da mlajša generacija že močno trka na vrata in prevzema osrednje vloge. Sam je prepričan, da bosta prihodnja leta najbolj zaznamovala njegov novi klubski soigralec Frenkie de Jong in mladi zvezdnik Napolija Fabian Ruiz.

"Tako Fabian kot de Jong premoreta ogromno kakovosti. Frenkie se bo verjetno še moral malce navaditi na Barcelonin slog igre, vendar pa sem prepričan, da tako on kot Fabian predstavljata prihodnost. Prepričan sem, da bosta na svojih igralnih položajih postala najboljša na svetu," je povedal Busquets.