Calhanoglu je Milanu zaril nož v hrbet: Da, dogovoril sem se z Interjem

Turški reprezentant Hakan Calhanogilu bo v Milanu razvnel veliko strasti. Njegov kontroverzen prestop v vrste mestnega tekmeca Interja je zdaj bolj ali manj že dogovorjen.

Uredništvo
21. junij 2021, 3:33

Hakan Calhanoglu se seli v Inter. (Foto: Getty Images)

Hakan Calhanoglu bo moral v prihodnje precej paziti, v kakšnih krogih se bo gibal v Milanu. V Nemčiji rojeni turški reprezentant je do zadnjega odlašal s podpisom nove pogodbe z Milanom, v vmesnem času pa se je ves čas spogledoval z različnimi klubi kot denimo Juventusom ali Atleticom iz Madrida. Kot vse kaže bo pristal povsem drugje, saj je v pogovoru za turško televizijo TRT Spor potrdil govorice, da je na pragu selitve v – Inter!

"Z Interjem sem sklenil dogovor. Jutri bom poletel v Milano in podpisal pogodbo," je povedal Calhanoglu, ki se je sicer v Milan preselil leta 2017 iz Leverkusna.

Italijanski mediji poročajo, da bo Calhanoglu z Interjem sklenil pogodbo do junija leta 2024, njegova plača bo znašala 5 milijonov evrov; to naj bi bil točno milijon evrov več, kot mu je bil pripravljen na letni ravni plačati Milan.

Calhanoglu je bil v letošnji sezoni pomemben član moštva, ki je v italijanskem prvenstvu nepričakovano zasedlo sijajno drugo mesto. Na 43 nastopih v vseh tekmovanjih je dosegel devet zadetkov in prispeval 12 asistenc.