Camoranesi: Odsotnost Milca je velika izguba za moštvo

Nogometaši Maribora bodo že danes ob 13.45 odigrali prvo tekmo po reprezentančnem premoru, prvič pa trener Mauro Camorenesi ne bo mogel računati na dva igralca, ki dolgo ne bosta mogla pomagati ekipi.

Uredništvo
21. november 2020, 9:21

Mauro Camoranesi bo obrambo sestavljal brez Martina Milca in Nemanje Mitrovića. (Foto: pigac.si)

Maribor bo sezono nadaljeval danes v Ljubljani, kjer se bo pomeril proti tekmecu, proti kateremu je Mauro Camoranesi debitiral na mariborski klopi. Gostovanje pri Bravu bo predstavljalo zanimiv test za vijoličaste, ki bo relevanten tudi za preostanek sezone, saj Camoranesi prvič enajsterice ne bo mogel sestaviti z Martinom Milcem in Nemanjo Mitrovićem, ki sta izgubljena za daljši čas – Mitrović najverjetneje do konca sezone, Milec pa do konca prvega dela sezone.

"Obžalujem izgubo, veliko izgubo za moštvo. Ko smo se nekako sprijaznili, da bomo pogrešali Mitrovića, je zdaj za dalj časa izven igrišča še Milec. Nikdar se ni prijetno soočiti s takšno novico. "

"Je pomemben igralec za nas, manjkal nam bo v prihodnjem obdobju, vendar je sreča v nesreči, da se bo Martin lahko vrnil po štirih mesecih in nam pomagal v spomladanskem delu."


"Res nas je doletelo tik pred tekmo in moramo spreminjati načrte, ne glede na neprijeten udarec pa moramo pokončno naprej. Imamo na voljo veliko igralcev, ki kažejo pripravljenost in poiskali bomo rešitve znotraj moštva," je povedal Camoranesi.

Camoranesi je že pred časom naznanil, da bo Mitrovićevo odsotnost zakrpal novinec Ilija Martinović, odsotnost Milca pa bržčas pomeni, da bosta vidnejšo vlogo v moštvu znova igrala Mitja Viler in Žan Kolmanič.