Camoranesi demantira Zahovića, Maribor je slavil že četrtič zapovrstjo

Maribor je v gosteh povsem zasluženo premagal Celjane in se s četrto zaporedno zmago utrdil na čelu lestvice državnega prvenstva. Maura Camoranesija je vnovič razveselil Aljoša Matko.

Uredništvo
25. november 2020, 8:09

Celje
0 : 2

Sod.: Andrej Žnidaršič

Maribor
 
0 : 1
 
 
 
0 : 2
 
 
 
 
Celje: Matjaž Rozman, Advan Kadušić, Josip Čalušić, Amadej Brecl, Dušan Stojinovič, Žan Zaletel, Žan Benedičič (od 62. Jakob Novak), Filip Dangubić, Roman Bezjak (od 70. Tom Kljun), Ivan Božić, Mičo Kuzmanović (od 63. Matic Vrbanec).Maribor: Ažbe Jug, Žan Kolmanič (od 80. Mitja Viler), Ilija Martinović, Špiro Peričić, Jan Repas (od 73. Rene Mihelič), Alexandru Cretu, Rudi Vancaš Požeg (od 71. Jasmin Mešanović), Aleks Pihler (od 79. Amir Dervišević), Jan Mlakar (od 72. Marcos Morales Tavares), Felipe Santos, Aljoša Matko.

Foto: pigac.si

Nogometaši Maribora so ujeli želeni tekmovalni ritem, saj so danes v Celju slavili že na četrti tekmi zapovrstjo in s tako utrdili na vrh lestvice državnega prvenstva. Četa Maura Camoranesija, ki ga je pred časom nekdanji športni direktor Maribora Zlatko Zahović označil za 'slabega trenerja', je bila veliko boljši tekmec, junak tekme pa je bil Aljoša Matko, ki je dosegel oba zadetka.

Maribor si je prvo veliko priložnost za zadetek priigral preko Jana Repasa, ki je na levi strani neoviran pred celjskim vratarjem Matjažem Rozmanom, a je najboljši vratar lige v minuli sezoni dobro opravil svoje delo. Na drugi strani je resno zapretil Roman Bezjak, ki še vedno čaka na svoj prvi zadetek po povratku v celjske vrste, v 14. minuti pa je Maribor prebil ledino, ko je kaotično situacijo v kazenskem prostoru najbolje izkoristil Aljoša Matko in zadel v polno. Štiri minute pred koncem polčasa je imel Maribor še eno lepo priložnost za povišanje vodstva, a je Rozman strel Jana Mlakarja odbil v kot.

Maribor je v drugem polčasu potrdil zmago, in sicer po akciji, v kateri je Rozman žogo po strelu Vancaša Požega odbil do Mlakarja, ta pa jo je podal Matku, ki je s peto dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi. Podprvaki so bili tudi v zaključku nevarnejši, prvaki pa so tekmo končali brez enega samega strela v okvir vrat.