Camoranesi je z Mariborom nepričakovano izgubil v Sežani: Poraz, ki mora vijoličaste močno skrbeti

Ni toliko težava v trenerju, kot je težava Maribora v selekciji igralcev. Najdražja ekipa v 1. SNL ima kakovostne limite, zaradi katerih vijoličasti težko zmagujejo. Razgalil jih je tudi skromni Tabor!

Uredništvo
26. september 2020, 4:44

Tabor Sežana
3 : 1

Sod.: Asmir Sagrković

Maribor
 
 
1 : 0
 
2 : 0
 
 
2 : 1
3 : 1
 
 
 
Tabor Sežana: Jan Koprivec, Klemen Nemanič, Marko Ristić, Mario Zebić (od 80. Leon Sever), Denis Kouao, Mihael Briški, Kevin Doukoure Grobry, Dominik Mihaljević, Marko Krivičić, Christos Rovas (od 67. Dino Stančič), Aldair (od 90. Mario Babić).Maribor: Ažbe Jug, Žan Kolmanič, Nemanja Mitrovič, Špiro Peričić, Alexandru Cretu, Rudi Vancaš Požeg (od 78. Felipe Santos), Amir Dervišević, Denis Klinar, Jasmin Mešanović (od 79. Andrej Kotnik), Jan Mlakar (od 65. Marcos Morales Tavares), Aljoša Matko (od 66. Rok Kronaveter).

Foto: pigac.si

Kras je za Maribor neugoden za gostovanje. Po lanskih zaušnicah je Maribor tudi danes prejel hud udarec. V petem krogu 1. SNL ga je Tabor porazil s 3:1.

Domača ekipa je tekmo začela bolje, podjetneje, Maribor pa na drugi strani preveč sramežljivo. Po poizkusih Grobryja in Rovasa, ki sta konkretno zapretila Jugu, so Primorci povedli v 29. minuti. Takrat je zadel nekdanji nogometaš Kopra Marko Krivičič, sprožil je z roba kazenskega prostora. Mariborčani so po prejetem golu skušali regirati, Matko je preizkusil Koprivca, ki pa je ubranil gol.

V drugem polčasu so domači spet kontrolirali potek in tudi zadeli, a iz ofsajda. Toda so je bila napoved novih golov. Po poizkusih Klinarja in Derviševića je Tabor v 66. minuti preko Rovasa povedel z 2:0. Rezervist Rok Kronaveter je sicer znižal zaostanek, toda to je bila v resnici le tolažba. Maribor danes ni bil sposoben zmagati. Tri točke za domače moštvo je potrdil Briški. Jug je preprečil še hujši poraz, a že 1:3 iz Sežane je izid, ki bi moral v Mariboru kljub menjavi trenerja prižgati alaram.