Carlo Ancelotti ne bi imel nič proti, če bi Luka Modrić ostal še eno leto: Vse je v njegovih rokah

Trener Reala iz Madrida Carlo Ancelotti globoko ceni legendarnega Hrvata Luko Modrića, ki je včeraj doživel enega najboljših trenutkov letošnje sezone.

Uredništvo
26. februar 2024

Luka Modrić (Foto: Getty Images)

Hrvaški veteran Luka Modrić v letošnji sezoni večinoma grej za klop za rezervne igralce, kar številni pripisujejo naravnemu procesu pomlajevanja madridske zasedbe, v kateri zdaj nosilne vloge v sredini igrišča nosijo mlajši igralci. Modrić se je moral tako pri 38 letih zadovoljiti s tem, da ekipi pomaga predvsem s svojim znanjem in izkušnjami, na tekmi proti Sevilli pa je dokazal, da je sposoben pomagati tudi tako, kot bi si sam najbolj želel – z goli, ki prinašajo zmage.

Real Madrid je zahvaljujoč njegovemu zadetku strl odpor Seville, po tekmi pa je debata neizbežno zavila v smer Modrićeve prihodnosti v Madridu.

"Prihodnost je v njegovih rokah. On bo odločal o tem, kje želi igrati," je povedal trener Carlo Ancelotti, ki še ne ve, kakšen pogled ima na situacijo z veterani uprava kluba.

"Modrić, Toni Kroos in Nacho so v enaki situaciji. Klub ima dovolj časa, da ta vprašanje reši v prihodnjih mesecih. Povsem pa razumem Modrića, kako se počuti, ko ne igra, saj sem to doživel tudi sam kot igralec. Dejstvo pa je, da Modrić nikakor ne deluje kot nogometaš, ki se bliža 39. letom," je dodal Ancelotti.

Modrić je v letošnji sezoni za Real Madrid v vseh tekmovanjih zbral 29 nastopov, na katerih je dosegel dva zadetka.