Carlo Ancelotti sočustvuje z Ronaldom Koemanom

Na tiskovni konferenci pred tekmo proti Osasuni je trener Real Madrida pokomentiral tudi dogajanje pri Barceloni, kjer se je nizozemski trener Ronald Koeman znašel pod hudim pritiskom.

Uredništvo
26. oktober 2021, 6:04

Ancelottiju je hudo za Koemana, težavo vidi v današnji družbi. (Foto: Getty Images)

Ronald Koeman pri Barceloni ne uživa najlepših trenutkov svoje trenerske kariere. Kot igralec je v Kataloniji briljiral, na trenerski klopi španskega velikana pa se doslej nikakor ni izkazal. Slabi rezultati in toplo-hladne predstave na igrišču počasi nosijo svoje posledice.

Koeman je na redni osnovi deležen žvižgov s strani nezadovoljnih navijačev Barcelone, po porazu na nedavnem El Clasicu pa so ga pristaši kluba obkolili, ko se je iz kluba odpravljal z osebnim avtomobilom. Po avtu so udarjali, ga brcali in zraven tudi glasno skandirali. Nizozemca so se prizori seveda močno dotaknili, trener Real Madrida pa sočustvuje z njim.

“Gre za pomanjkanje spoštovanja do osebe, ne samo do trenerja. Koeman ni samo trener. Je človek, oseba in zaposlen je kot nogometni trener. Tukaj ne gre zgolj za težavo, ki je specifična za nogomet. To je žal realnost družbe v kateri živimo,” je povedal izkušeni italijanski strokovnjak.