"Čarovnik" do prve lovorike, znova si je kupil nekaj miru

Nekdanji izjemni nogometaš je prišel do prve lovorike v vlogi glavnega trenerja. Superpokal je ponudil napeto srečanje, kjer so bili Torinčani bolj mirni in učinkoviti.

Uredništvo
21. januar 2021, 6:58

Foto: /

Andrea Pirlo je osvojil prvo lovoriko v vlogi trenerja. Njegov Juventus je v italijanskem Superpokalu z 2:0 ugnal Napoli, z uspehom pa si je nekdanji odlični vezist znova kupil veliko časa in miru.

Cristiano Ronaldo in Alvaro Morata sta bila strelca za Staro damo, medtem ko je Lorenzo Insigne zapravil najstrožjo kazen in s tem pokopal upe Neapeljčanov na uspeh.

"Čutim ogromno veselja, saj je to moja prva lovorika v trenerskem poslu. Morda še več, kot v igralskih časih, saj vodim izjemno skupino fantov v klubu z izjemno dolgo in bogato zgodovino. Neverjetno je,"  je za RAI dejal Pirlo, ki je tako ugnal nekdanjega soigralca Gennara Gattusa, danes stratega Napolija.

Juventus je v Serie A daleč od vrha, za nameček je pred dnevi izgubil na derbiju proti Interju. Pirlo se spopada z ne najbolj uspešnim vstopom v sezono, zato si je z lovoriko povrnil nekaj kredita in kupil nekaj miru.