Cassano: Totti bo pozabljen, Messi, Cruijff in Maradona pa so večni

Nekdanji italijanski reprezentant meni, da bo legenda Rima kmalu pozabljena, med tem ko so Messi, Maradona in Cruijff za vedno zapisani v nogometno folkloro.

Uredništvo
26. oktober 2021, 5:26

Cassano zagovarja Luciana Spallettija. (Foto: Getty Images)

Antonio Cassano se je razgovoril o trenutnem trenerju Napolija in s svojimi komentarji močno dregnil navijače Rome. Nekdanji napadalec in italijanski reprezentant Francesca Tottija ne vidi ob boku nekaterim največjim imenom v zgodovini nogometa. Nanj bo, po Cassanovem mnenju, svet kmalu pozabil. 

Cassano je reagiral na vprašanje o navijačih Rome, ki so na srečanju proti Napoliju skandirali ime Francesca Tottija. Napoli namreč trenutno vodi Luciano Spalletti, ki je v preteklosti sedel tudi na klopi kluba iz Rima. Navijači Rome mu zamerijo to, da se je pod njegovo taktirko poslovil njihov najljubši sin.

“Žvižgi za Spallettija so bili neprimerni. V Romi je dobro delal in zelo rad je imel ta klub. Vse to zaradi Tottija? Kar jezi me, ko poslušam o tem. Spalletti je klub takrat vrnil v ligo prvakov in sprejeti je moral nekatere zelo težke odločitve. Tudi sam sem igral v Rimu in dobro vem, o čem govorim. Tottija bomo v roku dvajsetih let pozabili, spomnili se bomo samo igralcev kot so Messi, Cruijff in Maradona. Poglejte primer De Rossija, on je Romo ljubil še stokrat bolj kot Totti, pa smo že pozabili nanj.”