Če ne bo igral, lahko vrata Chelseaja brez problema zapre za seboj

Olivier Giroud vidi, da za Francijo lahko igra in to dobro, v Chelseaju pa sedi na klopi. Ker se bliža Euro, je pripravljen tudi oditi, če bo to treba, da bi spet redno igral.

Uredništvo
20. november 2020, 12:09

(Foto: Getty Images)

Na tekmah Francije je Olivier Giroud z dvema goloma dokazal, da je še vedno v aktivnih letih, ko želi igrati vidno vlogo. Trenutno je član Chelseaja, kjer pa je trener po velikih investicijah v ekipo med zadnjim prestopnim rokom Frank Lampard malce bolj naklonjen mlajšim. V letošnji sezoni je izkušeni francoski napadalec, ki slovi kot robusten in udaren nogometaš, zbral vsega 33 minut v angleški Premier League. Gola še ni dosegel. 

Z drobtinicami se Giroud ne bo več zadovoljil. Njegov agent Michael Manuello je pojasnil, kar igralcu leži na duši.

"Od septembra so se stvari spremenile, Olivier pa še vedno lahko igra za Francijo. V Chelseaju so nakupili nove igralce. Pred njim ima prednost Abraham. Ni pošteno, če pogledamo, kaj je Olivier storil na koncu sezone, to je sicer na koncu vedno Lampardova odločitev. Če bo šlo tako naprej, bo treba nekaj spremeniti. Nima smisla, da Olivier ostane. Samo, če bo redno igral, bo lahko igral na evropskem prvenstvu prihodnje leto."

34-letni Giroud je v Chelsea prišel leta 2018. Pred tem je igral za Arsenal. Kariero je začel v Grenoblu, igral pa je tudi za Istres, Tours in Montpellier