Cech? Z njim sem igral le na PlayStationu

Precej zanimivo zgodbo so servirali pri londonskem klubu. Igralec, ki ni več aktiven, bi lahko znova prišel na igrišče, to pa bi bil svojevrsten scenarij.

Uredništvo
22. oktober 2020, 9:30

Foto: Getty Images

Včeraj je odjeknila vest, da je Chelsea na seznam 25 nogometašev za tekmo Premier League uvrstil tudi Petra Cecha. Ja, prav tega legendarnega nogometaša in vratarsko ikono, ki ni več aktiven in danes šteje 38 let.

Čeh je danes eden od svetovalcev pri londonskih Modrih, saj se je v minulem koledarskem letu poslovil od aktivnega igranja. Ker je sedanjost zaradi zdravstvene situacije precej nejasna, je manager Frank Lampard kot enega od vratarjev za uradno tekmo umestil tudi Cecha.

"To je preventivni korak, saj nikoli ne veš kakšna bo situacija zaradi koronavirusa. Petr bo na seznam uvrščen kot igralec brez pogodbe,"
 so zapisali pri Chelseaju.

"Petr je legenda, ima ogromno izkušenj in prepričan sem, da nam lahko v slačilnici zelo pomaga. In če bi moral med vratnici, bi prav tako svoje delo odlično opravil, prepričan sem. V užitek bi mi bilo igrati z njim, doslej sem imel to čast le na layStationu,"
 je za Mirror o tej temi dejal italijanski vezist Jorginho.