Čeferin je s svojim pismom postavil na laž francosko ministrico za šport

Izkazalo se je, da je francoska politika svojo odločitev o predčasnem koncu nogometne sezone utemeljila na nepotrjenih informacijah. Aleksander Čeferin je s pismom predsedniku Lyona razkril, da bi Ligue 1 lahko imela več časa.

Uredništvo
19. maj 2020, 9:12

Foto: Getty Images

Le Parisien se je dokopal do zanimivih informacij, ki pod vprašaj postavljajo francosko odločitev o predčasnem zaključku sezone v Ligue 1. Ministrica za šport Roxana Maracineanu je bila za stvar in je odredila konec sezone, ker se je ustvarilo prepričanje, da Francozom tako ali tako sezone ne bi uspelo končati do začetka avgusta. Ministrica je trdila, da je od UEFA dobila predlog, da se sezona konča do 3. avgusta.

A pismo, ki ga je predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin poslal Lyonovemu predsedniku Jeanu-Michelu Aulasu, jasno potrjuje, da so bili v Nyonu pripravljeni prisluhniti francoskim potrebam.

Datumi, ki jih je začrtala UEFA, pojasnjuje Čeferin, niso bili fiksni, ampak le okvirni. Možen bi tako bil dogovor, da bi Francozi igrali dlje, tudi globoko v avgustu. A politika se je očitno zanesla na nepopolne in neverificirane informacije, na podlagi katerih je sprejela drastično odločitev. Ta je močno prizadela predvsem Lyon, ki tako prvič po letu 1997 ne bo igral v evropski pokalih. 
loading...