Čeferin se je aktivno vključil v pomoč Sloveniji in priskrbel zaščitne maske

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je svoji domovini priskočil na pomoč. S svojim vplivom in poznanstvi je poskrbel za izdatno pošiljko nujno potrebnih zaščitnih mask.

Uredništvo
18. marec 2020, 4:25

Foto: Getty Images

Aleksander Čeferin je imel zadnje dni ogromno dela s koordinacijo deležnikov, ki sodelujejo pri reševanju težav v nogometu. A prvi človek Evropske nogometne zveze (UEFA) pri tem ni pozabil na svojo domovino, ki se je znašla v precejšnjih težavah. Sploh, ker opozoril iz Italije odgovorni pri nas niso jemali dovolj resno in tako se je zgodilo, da je v državi ta trenutek na voljo premalo zaščitnih sredstev.

Vlada je sredstva že naročila, prav tako pa s svojimi povezavami v tujini zdaj poti do opreme iščejo posamezniki. Tudi Čeferin. 

Čeferin je preko svojega prijatelja s Kitajske poskrbel za to, da bo v Slovenijo prispelo kar 300.000 zaščitnih mask. Poslal jih bo Jack Ma, ustanovitelj kitajskega spletnega trgovca Alibaba.

"Poklical sem svojega prijatelja Jacka Maja, da imamo problem, ali lahko pomagaš? Še isti dan je šel v akcijo," spletni portal 24ur.com citira Čeferina. 

Tovor je medtem že prispel v Belgijo, od tam pa bo poslan v Slovenijo.
loading...