Čeferinov zaveznik in podpornik odstopil po obtožbah o povezavah s kriminalnim podzemljem

Funkcijo predsednika Srbske nogometne zveze je danes zapustil Slaviša Kokeza, ki je veljal za zaveznika Aleksandra Čeferina.

Uredništvo
22. marec 2021, 2:05

(Foto: /)

Srbska nogometna zveza (FSS) je bila ena od podpornic prve kandidature Aleksandra Čeferina za funkcijo predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA). Čeferin je v preteklosti užival podporo predsednika FSS Slaviše Kokeze, ki je to funkcijo opravljal zadnjih pet let. Odslej pa je ne bo več, saj je po silnih pritiskih danes odstopil. 

Zadnje tedne je Kokeza pod drobnogledom srbske javnosti in tudi policije. Obtožen je sodelovanja s podzemljem, zaradi česar je bil tudi zaslišan, poročajo srbski mediji. Pritiski so tako hudi, da je Kokeza, ki je bil poznan kot dober prijatelj srbskega predsednika Aleksandra Vučića, danes odstopil s svoje funkcije. 

V času predsednikovanja Kokeze so se v srbskem nogometu zvrstile številne afere, posebej odmevna pa je bila takrat šokantna odločitev. Leta 2017, po zagotovitvi nastopa na SP 2018, je Kokeza zamenjal takratnega selektorja Slavoljuba Muslina, ki ni bil preveč poslušen, za selektorja pa imenoval trenerskega začetnika Mladena Krstajića
Situacija v srbskem nogometu je, posebej po veliki aretaciji kriminalca Veljka Belivuka, ki je imel močne vezi v Partizanu in tudi sicer v nogometnih vodah, kritična. Nemanja Matić, Luka Milivojević, Nemanja Vidić, Ognjen Koroman in nekateri drugi znani nogometaši pa zadnje čase še posebej glasno opozarjajo na nevzdržne razmere in pozivajo h korenitim spremembam. 

Ob tem dodajmo, da Srbije letos na evropskem prvenstvu ne bo. Euro je za Srbijo nedosegljiv že 20 let. 
 
adplus-dvertising