Čehi zanikajo rasizem v Glasgowu: Te obtožbe so odvratne

Slavija iz Prage je sicer že dobila nasprotnika v četrtfinalu lige Europa, a se je prisiljena ukvarjati z neljubimi scenami z včerajšnje tekme v Glasgowu.

Uredništvo
19. marec 2021, 1:17

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Dogajanje ob koncu včerajšnje tekme med Glasgow Rangersom in Slavijo iz Prage je bilo očitno pestro, saj se nikakor ne umiri. Obtožbe o rasizmu, fizično obračunavanje in preiskava Evropske nogometne zveze (UEFA) so glavni izvlečki dogajanja, ki se nadaljuje, v verbalni obliki, tudi danes.

Potem ko so pri Rangersu zatrdili, da je Ondrej Kudela rasistično žalil temnopoltega igralca škotske ekipe, so se pri Slaviji odzvali s sporočilom na svoji spletni strani. Rasizem so zanikali.

"Slavija odločno zanika te odvratne obtožbe," so zapisali Čehi in poudarili, da so mednarodna zasedba, ki spoštuje nasprotnike in spoštujem ljudi vseh kultur in ras. Zapisali so tudi, kaj je Kudela rekel Glenu Kamaraju.

"Rekel sem mu, ti prekleti človek. To sem rekel v afektu, ampak zanikam, da sem rekel karkoli rasističnega," je dejal Kudela.

Pri Slaviji opozarjajo na sovražno obnašanje škotskih igralcev in poudarjajo, da ekipi ni bil dovoljen vstop v garderobo po koncu tekme. Kudelo je Kamara napadel s pestmi, Steven Gerrard pa je bil priča incidentu. 
 
adplus-dvertising