Celjani do pomembne zmage v boju za osmo mesto, slavili so v Sežani

Predzadnje mesto na lestvici ni nekaj, s čimer se želijo sprijazniti aktualni prvaki iz Celja. Danes so vknjižili pomembno zmago.

Uredništvo
8. maj 2021, 6:56

Tabor Sežana
0 : 1

Sod.: Roman Glažar

Celje
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tabor Sežana: Arian Rener, Antonio Azinović, Marko Ristić, Denis Kouao, Erik Salkič, Klemen Nemanič, Antoine Makoumbou, Dino Stančič, Leon Sever (od 74. Marsel Stare), Kevin Doukoure Grobry (od 67. Tom Alen Tolić), Aldair.Celje: Matjaž Rozman, Dušan Stojinovič, Žan Zaletel, Amadej Brecl, Advan Kadušić, Žan Benedičič (od 82. Maj Rorič), Jon Šporn, Matic Vrbanec, Ivan Božić (od 46. Luka Kerin), Mičo Kuzmanović, Ester Sokler (od 65. Filip Dangubić).

(Foto: pigac.si)

Agron Šalja uspeva prebuditi zaspane državne prvake, ki so brez dvoma daleč največje razočaranje sezone v prvi ligi. Danes so Celjani gostovali v Sežani in v 33. krogu prišli do pomembne zmage, ki jim bo v veliko pomoč v lovu na osmo mesto na prvenstveni lestvici. Aluminij zdaj "beži" le še za točko. 

Celjano so dobro odprli srečanje na Primorskem. Prva priložnost, ki so si jo priigrali je bila pretvorjena v gol. Božićev strel je Rener zaustavil, odbito žogo pa je Matic Vrbanec pospravil v mrežo. Gostitelji so bili v prvem delu igre zadržani in nenevarni. Gostje so še iskali pot do gola, a se mreža Sežane ni več zatresla.

V drugem polčasu so domačini iskali izenačenje. Bili so podjetnejši, vendar Celjanov niso resneje ogrožali. Kar je bilo nevarnosti, pa jih je počistil izkušeni vratar Rozman. Tri točke so na koncu odšle v Celje. 

Sežana kljub porazu ostaja sedma na lestvici. 
 
adplus-dvertising