Celjani in Koprčani so si točke danes razdelili, s tem so razveselili predvsem Olimpijo in Maribor

Derbi 17. kroga v slovenski prvi ligi je danes postregel z obračunom med Celjem in Koprom, ki v prvenstvu ta hip zasedata 2. in 3. mesto.

Uredništvo
13. november 2022, 4:55

Celje
1 : 1
950 gledalcev
Sod.: David Šmajc

Koper
 
 
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
1 : 1
 
 
 
Celje: Matjaž Rozman, Damjan Vuklišević, David Zec, Grigori Morozov, Denis Popovič, Mark Zabukovnik, Nejc Ajhmajer (od 61. Dušan Stojinovič), Nino Kouter (od 73. Matic Vrbanec), Lovro Bizjak, Aljoša Matko, Charles Ikwuemesi (od 85. Tin Matić).Koper: Adnan Golubović, Matej Palčič, Maj Mittendorfer, Milan Šimčak, Franjo Prce, Nikola Krajinović, Luka Vešner Tičić, Andrej Kotnik (od 65. Dario Kolobarić), Žan Benedičič, Bede Amarachi Osuji, Bright Edomwonyi.

Edini zadetek za Celje je danes prispeval krilni napadalec Aljoša Matko. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Koper je danes gostoval pri Celju. Obe ekipi ciljata na visoko končno uvrstitev v aktualni sezoni in sta v prvem delu sezone precej izenačeni v rezultatskem smislu. Na odmor so se v boljši volji odpravili gostje s Primorske, ki so povedli v 43. minuti preko Bedeja Osujija. Nigerijski krilni napadalec je bil  uspešen pri izvajanju najstrožje kazni. 
 
Koprčani so imeli v 57. minuti še eno priložnost za zadetek z enajstih metrov, toda njihov najboljši strelec Andrej Kotnik ni bil uspešen. 
 
Za zapravljeno so bili gostje kmalu tudi kaznovani. Za Celje je v 60. minuti izenačil Aljoša Matko, ki je bil v prvi uri obračuna med najboljšimi posamezniki na zelenici. Moštvi sta si do konca srečanja pripravili še nekaj zanimivih situacij, predvsem so bili nevarni Celjani, ki so nastreljali vratnico. Tekma na areni Z'dežele se je končala z delitvijo točk.

Remi gotovo ni rezultat, ki bi bil po željah trenerjev Zorana Zeljkovića in Romana Pilipčuka. Na roko gre predvsem Mariboru in Olimpiji. 
 


 
Standings provided by Sofascore