Celjani lovijo priključek z vodilno kolono, v Domžalah je odločil naslednik Daria Vizingerja

Celjani so prvič v novi sezoni zmagali na drugi tekmi zapovrstjo in ujeli priključek s strnjeno kolono v zgornji polovici lestvice. Celjani so sploh prvič v sezoni slavili v gosteh.

Uredništvo
22. november 2020, 7:42

Domžale
0 : 1

Sod.: Dragoslav Perić

Celje
 
 
 
 
 
0 : 1
 
 
Domžale: Gregor Sorčan, Janez Pišek (od 79. Predrag Sikimić), Gregor Sikošek, Damjan Vuklišević, Sven Karić, Andraž Žinič, Tamar Svetlin (od 62. Arnel Jakupović), Senijad Ibričić, Zeni Husmani, Matej Podlogar (od 61. Slobodan Vuk), Dario Kolobarić.Celje: Matjaž Rozman, Amadej Brecl, Dušan Stojinovič, Žan Zaletel, Advan Kadušić (od 77. Mičo Kuzmanović), Nino Pungaršek (od 46. Josip Čalušić), Jon Šporn (od 47. Žan Benedičič), Filip Dangubić, Matic Vrbanec (od 63. Jakob Novak), Ivan Božić, Roman Bezjak (od 86. Maj Rorič).

Filip Dangubić je Celjanom priigral zmago v Domžalah. (Foto: pigac.si)

Zadnja tekma dvanajstega kroga se je odvila v Domžalah, kjer so branilci naslovi Celjani z minimalno razliko premagali domače moštvo in se tako sploh prvič v letošnji sezoni veselili dveh zmag zapovrstjo. V sezoni, v kateri doslej še ni bilo dominantne ekipe v ligi, to pomeni, da so Celjani ujeli priključek z ekipami iz zgornje polovice in tako za vodilnim Mariborom zaostajajo le za šest točk.

V prvem polčasu je najlepša priložnost pripadla gostiteljem, in sicer je pet minut pred koncem polčasa Tamar Svetlin ušel celjski obrambi in podal Zeniju Husmaniju, njegov strel pa je celjski branilec Dušan Stojinović odbil v prečko.

Edini zadetek na sicer nezanimivi tekmi je padel v 56. minuti, ko je z roba kazenskega prostora natančno meril Filip Dangubić, ki je dosegel že svoj četrti zadetek v sezoni.

Do konca tekme sta imela priložnost za izenačenje Predrag Sikimić, ki je po podaji Husmanija z glavo streljal mimo gola, in v zadnjih trenutkih tudi Andraž Žinič. Celjani bi na drugi strani lahko slavili še z višjo razliko, a sta priložnosti Dangubića in rezervista Mića Kuzmanovića ostali neizkoriščeni.

Celjani bodo v trinajstem krogu tretjo zaporedno zmago lovili doma proti vodilnemu Mariboru, Domžalčane pa čaka gostovanje v Sežani, kjer v letošnji sezoni domača ekipa še ne pozna poraza.
 
adplus-dvertising