Celjani pospešujejo v bitki za naslov! Olimpija je zelo blizu, Maribor pa zaostaja

Zahtevno gostovanje pri Bravu so Celjani kljub zgodnjemu zaostanku preživeli. Ekipa Dušana Kosića je dosegla izjemno pomembno zmago, ki jo ohranja v lepi poziciji, tik za Olimpijo in zdaj tri točke pred Mariborom.

Uredništvo
3. julij 2020, 7:50

Bravo
1 : 2

Sod.: Slavko Vinčić

Celje
 
 
1 : 0
 
 
1 : 1
 
 
 
 
 
1 : 2
 
 
 
 
 
 
Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Almin Kurtovič, Žan Trontelj, Vanja Drkušić, Ovbokha Agboyi, Sandi Ogrinec (od 90. Arafat Mensah Ibrahim), Mustafa Nukič, Martin Kramarič (od 81. Gal Primc), Aljoša Matko (od 85. Besart Abdurahimi), Roko Baturina.Celje: Matjaž Rozman, Jure Travner (od 46. Nino Pungaršek), Žan Zaletel, Advan Kadušić, Denis Marandici, Luka Kerin, Lan Štravs, Jakob Novak (od 94. Domantas Antanavicius), Mitja Lotrič, Dario Vizinger, Ivan Božić (od 95. Amadej Brecl).

Foto: pigac.si

Nogometaši Brava so dvoboj s Celjem začeli bolje od pričakovanj. Vodili so že po šestih minutah igre, ko je enajstmetrovko realiziral posojeni igralec Maribora Aljoša Matko. Ljubljančani so v prvem delu igre pokazali več. Zaradi igre z roko so pričakovali še eno najstrožjo kazen, vendar je Slavko Vinčić ni dosodil. Celjani so se kmalu "oglasili" preko Lotriča, a brez uspeha. V 37. minuti so imeli še zares lepo priložnost, Sandi Ogrinec, še en bivši igralec Maribora, je iz neposredne bližine zadel le vratnico. 

Božić je s strelom kmalu po začetku drugega polčasa nakazal nevarnost, ki je dejansko prišla. Po poizkusu Lotriča v 61. minuti je le štiri minute pozneje padel izenačujoči gol. Dosegel ga je prav Mitja Lotrič. Celjani so nato gradili na izenačenju in po nekaj strelih v 82. minuti preko Daria Vizingerja zadeli za 2:1. To je bil tudi končni izid srečanja. Ni pa bilo tako gladko, do konca tekme se je moral izkazati še Rozman, Baturina pa je zadel tudi okvir gola. 
loading...