Celjani se bodo vmešali v boj za vrh, blestel je Mitja Lotrič

Dobro oddelane priprave Celja so dobile potrditev že na prvi prvenstveni tekmi v drugem delu sezone. Padel je Aluminij, ki je bil v Celju brez moči.

Uredništvo
22. februar 2020, 5:42

Celje
2 : 0

Sod.: Rade Obrenović

Aluminij
1 : 0
 
 
 
2 : 0
 
 
 
 
 
 
 
Celje: Matjaž Rozman, Josip Čalušić, Dušan Stojinovič (od 60. Rok Štraus), Žan Zaletel, Advan Kadušić, Denis Marandici, Mitja Lotrič, Žan Benedičič (od 91. Domantas Antanavicius), Luka Kerin, Dario Vizinger, Ivan Božić (od 81. Karlo Plantak).Aluminij: Matija Kovačić, Renato Pantalon, Stipe Vrdoljak, Luka Petek, Jure Matjašič, Tilen Pečnik, Nikola Leko (od 46. Nik Marinšek), Marcel Čermak, Ante Živković (od 15. David Flakus Bosilj), Mihael Klepač, Matic Vrbanec (od 70. Miloš Šaka).
Aluminij je na prvi tekmi v tem letu razočaral. Bolje povedano, Celjani so odigrali dobro in zasluženo zmagali. Na Areni Z'dežele je domača ekipa potrdila dobro formo s priprav in kmalu nakazala boljšo podobo in tudi relativno hitro povedla. V 25. minuti je Prekmurec Mitja Lotrič z diagonalnim strelom zadel za 1:0. Gostje si priložnosti niso in niso mogli pripraviti. Varovanci Dušana Kosića so dobro stali v obrambi, igrali zrelo in previdno.

V drugem polčasu so domačini zadeli še enkrat. Podajalec je bil znova nekdanji Krčan Luka Kerin, strelec pa znova Mitja Lotrič. Zmaga celjske ekipe bi bila lahko še višja, če bi Božić realiziral svojo priložnost. Ko je v 82. minuti Pečnik zaradi drugega rumenega kartona moral z igrišča, je bilo upov za ekipo trenerja Slobodana Gruborja konec. Celjani so se s tremi točkami vmešali v vrh. 
loading...