Celjani se počasi prebijajo proti mestom, na katerih so se videli pred začetkom sezone

Celjani so pod vodstvom Simona Sešlarja uspeli preobrniti rezultatsko krivuljo. V Kidričevem so zabeležili drugo zaporedno zmago, tudi tokrat so slavili z minimalno razliko.

Uredništvo
23. oktober 2021, 8:14

Aluminij
0 : 1
200 gledalcev
Sod.: Martin Matoša

Celje
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aluminij: Luka Janžekovič, Tin Martič (od 46. Marko Brest), Emir Azemović, Gašper Pečnik (od 90. Jaka Bizjak), Armin Djerlek, Johan Chinwendu Nkama, Aljaž Krefl, Klemen Bolha, Jure Matjašič (od 83. Tilen Pečnik), Rok Kidrič (od 83. Haris Kadrić), Nik Marinšek.Celje: Florijan Raduha, Denis Marandici, Amadej Brecl, David Zec, Žan Zaletel, Tamar Svetlin, Tjaš Begić (od 60. Jon Šporn), Ivan Mayewski (od 89. Maj Mittendorfer), Žan Benedičič (od 68. Luka Kerin), Ivan Božić (od 88. Žan Flis), Žan Medved (od 69. Ester Sokler).

Ivan Božić je odločil obračun v Kidričevem. (Foto: pigac.si)

Celjani so upoštevajoč vložek pred pričetkom sezone zagotovo merili na mesta v zgornji polovici lestvice, z dolgo zamudo pa se zdaj počasi vendarle bližajo želenim mestom in zmanjšujejo zaostanek za vodilnimi. Po zmagi proti Bravu so v gosteh premagali tudi Aluminij, kar pomeni, da so pod vodstvom Simona Sešlarja na prvih štirih tekmah zabeležili dve zmagi in dva remija.

Prvi polčas je ponudil suhoparen in preračunljiv nogomet, v katerem velja pred zadetkom omeniti le akcijo iz 40. minute, v kateri je Žan Medved meril mimo vratnice. Tri minute kasneje  se je po dolgi podaji Žana Zaletela Ivan Božić sam znašel pred domačim vratarjem Luko Janžekovičem, izkoristil priložnost in dosegel svoj peti zadetek v letošnji sezoni.

V peti minuti nadaljevanja je vratar Celja dobro posredoval po strelu Klemena Bolhe, do izteka tekme, ki jo gre čim prej pozabiti, pa velja omeniti še akcijo iz 81. minute, v kateri je Janžkovič dobro posredoval po strelu Esterja Soklerja.

Aluminij bo v 15. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Domžalah, Celjani pa bodo gostili Muro.