Celjani slavili z golom 17-letnega Lucasa Mačka, ki so ga lani speljali Kopru

Celjani so na prijateljski tekmi z 1:0 premagali srbsko Kolubaro, edini zadetek pa je dosegel komaj 17-letni up Lucas Mačak.

Uredništvo
24. januar 2023

Lucas Mačak (Foto: /)

Nogometaši Celja so se v Novigradu na prijateljski tekmi pomerili s srbsko Kolubaro, pri kateri nastopa tudi nekdanji prvi strelec slovenskega državnega prvenstva Ante Vukušić. Trener Celja Roman Pylypchuk je od prve minute na igrišče poslal Obradovića, Karničnika, Nemanića, Vukliševića, Milića, Zabukovnika, Koutra, Bobičanca, Matka, Bajdeta in Kargba, srečanje pa je odločil igralec, ki je v igro vstopil v drugem delu igre.

Junak tekme je bil komaj 17-letni Lucas Mačak, ki je zadel po podaji Ibrahima Kargboja in tako dosegel svoj prvi zadetek za člansko ekipo Celja."Občutki ob prvem zadetku so odlični, res odlični. To mi predstavlja motivacijo za prihodnje, saj si jih želim doseči čim več. Čeprav sem najmlajši član tega pripravljanega kampa, sem zadovoljen, da imam priložnost za dokazovanje. Upam, da mi bo ponujeno uspelo čim bolje izkoristiti," je po tekmi  povedal nadarjeni Mačak, ki je eden številnih mladih upov, ki so se v zadnjem letu dni iz ostalih pomladkov slovenskih klubov preselili v Celje.

Mačak je bil pred prihodom v Celje kapetan kadetske ekipe Kopra. Svojo pot v Celju je začel v kadetski in nato mladinski ekipi, že v jesenskem delu sezone pa se je uspel prebiti do članske ekipe, za katero je v prvi slovenski ligi zbral tri nastope.