Celjani so Muro še bolj oddaljili od vrha in potegnili k sebi

Nogometaši Mure z zaključkom jeseni ne morejo biti zadovoljni, saj so po porazu v Celju na zadnjih treh tekmah osvojii le eno točko. Celjani so se Muri približali le na točko razlike.

Uredništvo
30. november 2019, 6:36

Celje
1 : 0
1050 gledalcev
Sod.: Nejc Kajtazović

Mura
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Celje: Matjaž Rozman, Jure Travner, Josip Čalušić, Dušan Stojinovič, Žan Zaletel, Žan Benedičič, Mitja Lotrič (od 93. Juš Štusej), Luka Kerin (od 63. Gašper Koritnik), Karlo Plantak, Ivan Božić, Dario Vizinger.Mura: Matko Obradović, Žiga Kous, Klemen Pucko, Marin Karamarko, Matic Maruško, Andrija Bubnjar (od 61. Kai Cipot), Jon Šporn, Luka Šušnjara (od 68. Kevin Žižek), Tomi Horvat (od 58. Žan Karničnik), Nino Kouter, Amadej Maroša.

Foto: uradna spletna stran kluba

Mura je velik del jesenskega dela preživela pri samem vrhu lestvice, na koncu pa je precej popustila in se morebiti tudi dokončno oddaljila od bitke za najvišja mesta. Po odmevni zmagi proti Olimpiji so Prekmurci na zadnjih treh tekmah osvojili le eno točko, tudi v Celju pa so pokazali premalo, da bi se lahko nadejali boljšemu izplenu.

Prvi polčas je minil v znamenju terenske premoči Celjanov, ki so v 31. minuti tudi dosegli želeno. Po podaji Mitje Lotriča, otroka Mure, je Dario Vizinger žogo podaljšal pred gol, tam pa se je na pravem mestu znašel njegov rojak Ivan Božić in zadel v polno.

Takoj v drugi minuti nadaljevanja je nevarno zapretil Jon Šporn, sicer nekdanji član Celja, a je bil Matjaž Rozman na mestu. Rozman se je izkazal tudi dobrih deset minut kasneje, ko je s prostega strela zapretil Andrija Bubnjar, končnica pa je znova pripadla Celjanom, ki so bili nevarni preko Lotriča v 78. minuti in v 85. minuti, ko je znova meril še Božić. Celjani pa bi lahko v sodniškem dodatku še povečali prednost, a so v končnici nespretno izvedli napad, potem ko Obradovića niti ni bilo v vratih.

Celjani bodo jesenski del sezone končali z gostovanjem v Sežani, Mura pa bo doma gostila Bravo.

loading...