Celjani so grdo kiksnili! Proti skromnemu Triglavu le točka ...

Bitka za naslov prvaka se spet zapleta. Glavni konkurent Olimpije je danes zagrešil hudo napako, saj je na tekmi, ki bi jo moral dobiti, osvojil le točko. Triglav je bil pretrd oreh.

Uredništvo
15. julij 2020, 10:02

Celje
2 : 2
0 gledalcev
Sod.: Dejan Balažič

Triglav
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
1 : 1
 
 
1 : 2
2 : 2
 
 
 
 
 
 
 
Celje: Matjaž Rozman, Josip Čalušić, Dušan Stojinovič (od 46. Gašper Koritnik), Žan Zaletel, Advan Kadušić, Denis Marandici, Lan Štravs (od 81. Domantas Antanavicius), Mitja Lotrič, Nino Pungaršek (od 80. Rok Štraus), Dario Vizinger, Ivan Božić.Triglav: Jalen Arko, Momir Bojić (od 59. Albin Ahmetaj), Milan Milanović, Kristjan Arh Česen, Marten Wilmots (od 90. Aleks Zlatkov), Filip Janković, Luka Majcen, Gašper Udovič, Tilen Mlakar (od 91. Lucas Brkić), Gaber Petric (od 82. Luka Vuković), Žan Rogelj.

Foto: pigac.si

Pričakovali smo, da bo to rutinska tekma za Celje, a je bila vse prej kot to. Kandidati za osvojitev naslova prvaka so klonili pod pritiskom in zakockali izjemno priložnost. Da fokus ni pravi, so Celjani spoznali že na samem začetku, ko so Triglavani povedli preko Milanovića, ki je zadel z glavo. Domača ekipa se je nekako pobrala, začela je igrati in tudi pripravljati situacije za zaključek napadalnih akcij. Kranjčani pa so zdržali. Čvrsto in disciplinirano, tako da so na odmor med obema polčasoma odšli z minimalno prednostjo.

To je bila super podlaga za drugi polčas. Je pa Gašper Koritnik z golom na začetku drugega polčasa vrnil upanje pristašem Celja. Vizinger bi kmalu lahko zadel za vodstvo Celja, a je Arko ostal nepremagan. Kazen je sledila v 55. minuti, ko je po podaji Mertlja zadel Rogelj. To pa so že bile konkretne težave za Dušana Kosića! Njegovo moštvo je izenačilo, v 64. minuti je po podaji Lotriča iz kota zadel Advan Kadušić. Celjani so imeli skoraj pol ure časa, da zabijejo za zmago, vendar danes niso bili pravi. Vizinger je recimo zakockal priložnost, kakršnih ne zapravlja, tako da le remi na koncu koncev niti ne preseneča. Jutri, ko bo igrala Olimpija, pa bo jasno, če oziroma koliko so zapravili Celjani ...
loading...