Celjani so končno zaustavili negativen niz, padel je Bravo

Celjani so po izpadu iz Evrope vendarle dosegli tudi zmago v domačem prvenstvu. Arena Z'dežele je dočakal zmago proti Bravu.

Uredništvo
27. september 2020, 5:44

Celje
2 : 0

Sod.: Slavko Vinčić

Bravo
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
2 : 0
 
Celje: Matjaž Rozman, Dušan Stojinovič, Žan Zaletel, Amadej Brecl (od 92. Žan Flis), Advan Kadušić, Luka Kerin, Žan Benedičič (od 68. Lan Štravs), Nino Pungaršek (od 78. Filip Dangubić), Matic Vrbanec, Ivan Božić (od 46. Gašper Koritnik), Mičo Kuzmanović (od 91. Tom Kljun).Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Almin Kurtovič, Žan Trontelj, Vanja Drkušić, Luka Žinko, Ovbokha Agboyi (od 63. Miha Kancilija), Sandi Ogrinec (od 82. Rok Maher), Rok Kidrič (od 63. Michele Šego), Martin Kramarič (od 87. Nino Žugelj), Mustafa Nukič (od 81. Chan-woo Kim).

Foto: pigac.si

Forma Celja to sezono je bila zaskrbljujoča, tako da je tekma z Bravom prišla v pravem oziroma skrajnem trenutku. Že po 19 minutah so varovanci trenerja Dušana Kosića vodili. V vodstvo jih je popeljal novinec v ekipi s svojim prvencem Mićo Kuzmanović. Gostje so se "oglasili" precej pozno, le nekaj minut pred iztekom prvega polčasa, poizkusil je Mustafa Nukić, a se Rozman ni dal, podobno v 45. minuti, ko je Kidrič streljal z glavo.

Bravo je kmalu po povratku na igrišče poizkušal preko branilca Drkušića. Rozman je ostal nepremagan tudi po udarcu Nukića in pozneje še Trontlja. Celjani so iskali drugi gol, ki bi jih razbremenil in močno približal zmagi. Po nekaj neuspešnih poizkusih so ga dočakali v 76. minuti, ko je Nino Pungaršek z volejem lepo zadel za 2:0. Po tem golu se Ljubljančani niso več pobrali, Celjani pa se veselijo prve prvenstvene zmage v novi sezoni.