Celjani so v nizki preži: V Estoniji bodo v kadru štirje novinci, doma je ostalo kar nekaj vidnih akterjev prejšnje sezone

Celjani bodo jutri ob 18.00 odigrali prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov.

Uredništvo
9. julij 2024

Celje (Foto: pigac.si)

Nogometaši Celja so danes odšli na pot na sever Evrope, kjer jih jutri v estonski prestolnici Talinu čaka prva uradna tekma nove sezone. Ta bo izredno pomembna, saj se bodo Celjani na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov z estonsko Floro iz Talina, uspeh v prvem krogu kvalifikacij pa bo zelo pomemben tudi za nadaljnji potek evropskih kvalifikacij.

Damir Krznar je v kader za tekmo vključil novince Lovra Štubljarja, Matijo Kavčiča, Armandasa Kučysa in Ivana Brnića, izven pa sta ostala Hrvat Slavko Bralić in Nizozemec Jahnoah Markelo.

V kadru je tudi slovenski reprezentant Žan Karničnik, doma pa so ostali nekateri vidni akterji iz prejšnje sezone kot denimo Matko Obradović, Nino Milić, Nejc Ajhmajer, Matic Vrbanec in Gregor Bajde.

- Postava Celja:

Vratarji: Lovro Štubljar Luka Kolar, Matjaž Rozman

Branilci: Matija Kavčič, Damjan Vuklišević, David Zec, Žan Karničnik, David Zec, Aljaž Krefl, Klemen Nemanić

Vezisti: Marco Dulca, Luka Bobičanec, Denis Popović, Nino Kouter, Mark Zabukovnik, Mario Kvesić, Mark Zabukovnik, Tamar Svetlin

Napadalci: Armandas Kučys, Ivan Brnić Aljoša Matko, Rolando Aarons, Edmilson, Luka Menalo