Celjani so z Lotričem zaslužili približno pol milijona evrov

Celjani s prodajama svojh dveh najboljših igralcev, Daria Vizingerja in Mitje Lotriča, niso zaslužili prav velika. Oba skupaj sta odšla za znesek v bližini milijona evrov.

Uredništvo
4. oktober 2020, 2:38

Foto: pigac.si

Celjska zasedba, ki je v minuli sezoni osvojila naslov državnega prvaka, vstopa v novo, post-šampionsko obdobje. Zmotil se je, kdor je pričakoval, da bo osvojen naslov prvaka dvignil ambicije in celjski klub dvignil na višjo raven, saj so Celjani zelo hitro padli v novo realnost, ki se odraža v hitrem in neslavnem izpadu iz evropskih pokalov, trenutno šele osmem mestu na prvenstveni lestvici in odhodu dveh igralcev, ki sta v minuli sezoni igrala osrednji vlogi.

Prestop Daria Vizingerja v Wolfsberger je bil težak približno 800 tisoč evrov, pri čemer sta si Rijeka in Celje enakomerno razdelila iztržen znesek. Po naših informacijah je prestop Lotriča v nemški Wurzberg težak približno pol milijona evrov, kar pomeni, da so Celjani skupaj za oba igralca zaslužili manj kot milijon evrov.

Nastopanje v evropskih pokalih je Celjanom navrglo še približno enkrat toliko denarja kot odškodnini za Vizingerja in Lotriča, s čimer bi lahko dejali, da je naslov prvaka v celjske blagajne v obliki prodaj igralcev in evropskih premij navrgel slaba dva milijona evrov. Za slovenske razmere lep znesek, a upoštevajoč ves potencial, ki se je ponujal ob osvojenem naslovu, končni izkupiček ni ravno sapo jemajoč.

Končni izkupiček pa odpira še dve vprašanji – kako bodo Celjani prebrodili in nadomestili odhoda svojih dveh najboljših igralcev in koliko, če sploh kaj, bodo pripravljeni reinvestirati nazaj v svoje moštvo.