Celjani tonejo proti coni za obstanek, poraženi so bili tudi na drugi tekmi

Nogometaši Celja so z novim trenerjem Jirijem Jarošikom na prvih dveh tekmah doživeli dva poraza in imajo tako le še štiri točke zaloge pred mesti, ki vodijo v izpad oziroma dodatne kvalifikacije.

Uredništvo
17. februar 2021, 7:10

Aluminij
1 : 0

Sod.: Alen Borošak

Celje
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aluminij: Luka Janžekovič, Nemanja Jakšić, Emir Azemović, Luka Petek, Do-hyun Kim (od 89. Klemen Bolha), Nik Marinšek (od 72. Gašper Pečnik), Haris Kadrić, Marcel Čermak, David Flakus Bosilj (od 82. Filip Jauk), Alen Krajnc (od 71. Tonči Mujan), Aljaž Ploj.Celje: Matjaž Rozman, Dušan Stojinovič, Žan Zaletel, Advan Kadušić, Bradley Martis (od 47. Amadej Brecl), Žan Benedičič (od 46. Maj Rorič), Jure Matjašič (od 67. Luka Kerin), Jakob Novak, Matic Vrbanec, Ivan Božić (od 68. Ester Sokler), Mičo Kuzmanović.

Foto: NK Aluminij

V Celju so lahko vse bolj zaskrbljeni nad potekom sezone, saj tudi 'šok terapija' z menjavo na trenerskem stolčku ni obrodila sadov. Celjani so pod vodstvom Jirija Jarošika izgubili prvi dve tekmi drugega dela sezone proti Domžalam in Aluminiju in imajo tako pred slednjim zdaj le še štiri točke prednosti.

Aluminij je tekmo začel precej bolje, najbolj nevaren pa je bil preko novinca v moštvu Harisa Kadrića, ki se je v prvih dvajsetih minutah znašel v kar nekaj obetavnih situacijah. V prvem polčasu dokaj bledi državni prvaki iz Celja so si prvo priložnost ustvarili v 30. minuti, strel Ivana Božiča z desne strani pa je zletel mimo vrat povsem nezaposlenega domačega vratarja Luke Janžekoviča. Tik pred koncem polčasa je Kadrić zapretil še enkrat, njegov strel pa je švignil mimo vratnice.

Že v tretji minuti nadaljevanja je Matjaž Rozman dobro reagiral po strelu Alena Krajnca, v 54. minuti pa je po prekršku Vrbanca nad Korejcem Dohyunom Kimom sodnik Alen Borošak pokazal na enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Kadrić.

Celjani pri lovljenju zaostanka niso pokazali nobene domiselnosti, še najbližje so bili minuto po izključitvi strelca zadetka Kadrića, ko je domači obrambni igralec Nemanja Jakšić nespretno zadel žogo, ta pa se je od vratnice odbila v naročje domačega vratarja Luke Janžekoviča.

Celjane po dveh zaporednih porazih v soboto čaka gostovanje v Ljudskem vrtu, Aluminij pa bo da kasneje gostil Olimpijo.