V celjski vrstah se je predstavil mladi bočni branilec

Celjani z novim debitantom

V Velenju se je v prvoligaški konkurenci premierno predstavil 19-letni bočni branilec Amedej Brecl, ki je nedavno s Celjani podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo.

Uredništvo
30. marec 2017, 4:59

Foto: nkcelje.si

Vodstvo Celja je pred tedni sklenilo prvo profesionalno pogodbo z desnim bočnim branilcem Amadejem Breclom, na katerega v klubu v prihodnje polagajo velike upe. Mladenič, ki bo prihodnji teden dopolnil 20 let, je v Velenju premierno zaigral v prvoligaški druščini in ob zmagi grofov z 2:1 pustil dober vtis.

"Želja vsakega mladega igralca je, da zaigra za člansko moštvo kluba, v katerem je od samih začetkov ukvarjanja z nogometom. Sedaj, ko se ozrem nazaj, vidim koliko truda in napornih treningov je bilo potrebnih, da dobiš to priložnost, potem jo pa seveda moraš izkoristiti. Upam, da jih bo še več.," je za klubsko spletno stran povedal Brecl, in strnil svoe občutek ob debiju v članski konkurenci.

"Prvenstvena tekma je nekaj čisto drugega, kot tekme, ki sem jih bil vajen. Napor je ogromen, potem je tukaj pomembnost tekme, odgovornost je večja, bolj moraš biti zbran … Definitivno je težje, kot na primer pri mladincih, kjer sem nazadnje igral uradno tekmo. Po drugi strani pa si bom to tekmo zapomnil za vedno. Pred začetkom je bilo nekaj pozitivne treme, s sodnikovim žvižgom pa ta izgine in sproščeno igraš po svojih najboljših močeh, saj veš, da si pripravljen in da imaš trenerjevo zaupanje."