Celjska ekipa se bo okrepila, prihaja kapetan ligaškega tekmeca

Dušan Kosić bo svoje moštvo okrepil z zanimivim vezistom, ki so ga Celjani našli pri ligaškem tekmecu. V Celje prihaja kapetan Aluminija Matic Vrbanec, ki ima v svojih nogah že več kot 100 prvoligaških tekem.

Uredništvo
19. junij 2020, 7:28

Foto: pigac.si

Omejene finančne zmožnosti kljub dobrih igram in rezultatom celjske ekipe to sezono še naprej zaznamujejo kadrovske aktivnosti v klubu. Dušan Kosić se bo med poletnim prestopnim rokom moral zadovoljiti s tem, kar mu bo klub pač lahko pripeljal. Nekaj igralcev imajo Celjani že na radarju, z enim pa so tudi že sklenili dogovor. Po naših informacijah bo v Celju svojo kariero nadaljeval vezist Aluminija Matic Vrbanec

Triindvajsetletni Vrbanec je za svoja leta že zelo izkušen igralec. Za njim so sezone v drugi ligi, v 1. SNL pa je kapetan ekipe iz Kidričevega v zadnjih sezonah tudi že zbral več kot 100 tekem. Na prehod na višjo raven je nekdanji mladi reprezentant zdaj nedvomno že pripravljen, izbral pa je zanimiv projekt Celja, ki ga vodi Dušan Kosić, pomemben akter pa je tudi Robert Koren. Vrbancu se pogodba z Aluminijem izteka. 

Celjani, kot zapisano, spremljajo tudi nekatere druge nogometaše iz okolišča. Predvsem iz velenjskega Rudarja, ki bo izpadel v drugo ligo in najboljših igralcev ne bo mogel zadržati.