Celo tekmo igram slabo, potem pa dosežem en gol in me razglasijo za igralca tekme

Izvrstni francoski napadalec meni, da dandanes pri izborih za igralca tekme štejejo le še zadetki.

Uredništvo
20. januar 2022, 4:10

Karim Benzema ni navdušen nad izbori najboljšega posameznika na tekmi. (Foto: Getty Images)

Karim Benzema v aktualni sezoni povsem blesti, za Real Madrid je na 27 tekmah dosegel že 24 golov in prispeval še 9 asistenc. Na podlagi svoje izjemne strelske forme je pogosto izbran tudi za igralca tekme, tovrstnim izborom pa izkušeni napadalec ne pripisuje prav veliko teže. Pravi, da se pogosto pripeti, da odigra precej podpovprečno tekmo, pa je potem vseeno izbran za najboljšega posameznika.  

“Danes ni več pomembno, kaj pokažeš v devetdesetih minutah. Vse kar šteje so zadetki, na podlagi tega tudi potekajo omenjeni izbori. Večkrat se je že zgodilo, da sem igral precej slabo, potem pa sem uspel zadeti en gol in bil na koncu izbran za najboljšega igralca na tekmi. Osebno nisem navdušen nad to moderno interpretacijo nogometa,”
je povedal francoski reprezentančni napadalec.  

Karim Benzema je trenutno prvi strelec španske La Lige in ima na svojem računu 17 zadetkov, odlično pa se znajde tudi v vlogi asistenta. V tem pogledu se nekdanji nogometaš Lyona nahaja na drugem mestu (9 asistenc). Real Madrid bo zopet na delu danes popoldne, ko jim bo nasproti stal Elche. Benzema pa bo tekmo izpustil, ker mu bo trener Carlo Ancelotti namenil nekaj zasluženega počitka.