Cenjeni napadalec Lyona: Superliga, VAR ... zame to ni pravi nogomet, s tem nismo odraščali

Spretni 20-letnik ni nič kaj navdušen nad trenutnim stanjem nogometa, je pa vsaj spet začel redno igrati pri Lyonu po spremembi na trenerski klopi.

Uredništvo
4. april 2024

Rayan Cherki (Foto: Getty Images)

Rayan Cherki je opravil obsežnejši intervju s francosko revijo SoFoot in povedal marsikaj zanimivega, pri tem je nekoliko presenetil s svojim pogledom na trenutno stanje nogometa. Spretni krilni napadalec se še zdaleč ne navdušuje nad vsem, kar v zadnjih letih spremlja najpopularnejši šport na svetu. Zanj to ni več igra, v katero se je zaljubil kot otrok.

Predvsem pa 20-letni Cherki ni navdušen nad VAR tehnologijo. Meni, da s tem nogomet izgublja človeški faktor in to mu ni po godu.

“Včasih se današnjega nogometa človek kar malo ustraši. Razne superlige in VAR tehnologije ... mi s tem nismo odraščali. Osebno mi je bil nogomet precej bolj všeč prej, ko tudi kakšen prepovedan položaj ni bil pravilno dosojen ... ko so se dogajale tudi napake in je bila norišnica zaradi tega potem še večja.”

Cherki je za Lyon debitiral že kot 16-letnik, do danes je za člane zbral 133 nastopov. Letos se ga povezuje s prestopom v novo sredino.