Čeprav bo domača liga morda še mirovala, bo klub iz nje lahko igral ligo prvakov ali ligo Europa

Podpredsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Michele Uva zagotavlja, da bodo klubi iz lig, ki se še ne bodo igrale, lahko brez problema igrali v ligi prvakov in ligi Europa.

Uredništvo
3. april 2020, 10:07

Foto: Getty Images

Evropska nogometna zveza (UEFA) ima zaenkrat konsenz vseh svojih članic, razen očitno Belgije, da se bo poizkušalo to sezono še igrati. Vprašanje je, kako bo to izgledalo v praksi, saj se različne države soočajo z različnimi problemi in obsegom okužbe s koronavirusom. UEFA želi, da se liga dokončajo na igriščih, prav tako liga prvakov in liga Europa.

Ne bodo pa se vse lige ponovno zagnale v istem trenutku, to je zdaj že bolj ali manj jasno. V tem primeru bo prišlo do problema, saj se bodo morda klubi iz držav, kjer se državna liga ne bi igrala, potem spraševali, če lahko igrajo v evropskih pokalih. Odgovor se glasi - da.

"Vsaka odločitev, ki bo sprejeta, bo temeljila na osnovni javnega zdravja. Veseli smo, da smo našli konsenz z deležniki, zvezami, združenji in igralci. Vsem želimo pomagati, da bi se lige in evropska pokala nadaljevala. Ni nujno, da se bodo najprej zagnale lige in šele potem evropska pokala. TKlub iz lige, kjer se še ne bo igralo, bo lahko igral v ligi prvakov ali ligi Europa," je za časnik La Gazzetta dello Sport dejal podpredsednik UEFA Michele Uva
loading...