Boštjan Cesar še ni želel končati reprezentančne kariere

Cesar bi še igral, odločitev je bila selektorjeva

Dolgoletni reprezentant Boštjan Cesar bo v torek zaključil dolgo in bogato reprezentančno kariero. Sam je sicer razmišljal, da bi še igral, vendar je končno odločitev sprejel novi selektor Tomaž Kavčič.

Uredništvo
26. marec 2018, 4:20

(Foto: SPS)

Poslavljajoči se kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar bo na torkovi prijateljski tekmi proti Belorusiji navijačem pomahal v slovo. Na ta način bo zaključil kar 15 let trajajoče igranje za Slovenijo. Če bi bila odločitev le njegova, potem jutri še ne bi končal, a se je tako odločil novi selektor Tomaž Kavčič

"Selektor mi je na zadnjem sestanku povedal, da se je odločil, da zaključujem reprezentančno kariero. Želja je bila, da še naprej igram za Slovenijo. Sem pa vesel, da sem bil 15 let del te reprezentance. Sprijaznil sem se s tem. Življenje gre naprej. Od torka naprej bom zvesti navijač slovenske reprezentance."

O spominih na poseben nastop
Lahko rečem, da je to tista tekma proti Rusiji, v Mariboru. Zagotovo mi bo ostala v spominu za celo življenje. Vsem, celotnemu slovenskemu narodu. Veliko je lepih spominov, ampak ta tekma je bila pika na i.

O največjem razočaranju
To, da se nismo uvrstili na evropsko prvenstvo. Tega sem si želel. Poraz v dodatnih kvalifikacijah, to je bilo težko.

O predlogu za naslednika kapetana
Ne bi se spuščal v to. Hierarhija v ekipi mora biti. Tudi jaz sem bil mlad in sem spoštoval starejše igralce, ki so bili vedno kapetani. 

O prihodnosti Slovenije
Težko je soditi po eni tekmi. Že dolgo se poznamo, poznajo. Morali bodo določeni igralci prevzeti odgovornost in peljati reprezentanco v zmage. To ni lahko. Potrebovali bodo še kakšno tekmo, selektor je nov. Verjamem v to, da slovenska reprezentanca lahko naredi rezultat. 

O sligu igre
Najbolje je borba in igra. Najprej morata biti želja in pristop na najvišji ravni. Če smo sposobni igrati pas igro in držati žogo, je to velik plus. Vemo, da igramo za gole in se ne smemo preveč sprostiti. Na prejšnjih tekmah nas je to že teplo. 

O koncu kariere
Rad bi ostal v nogometu. V tem trenutku razmišljam o marsičem. Nisem se še odločil, ker želim par let še igrati. Upam, da mi bo zdravje služilo. Ko bo čas za to, bom temeljito premislil in se odločil za nekaj. 

O pomanjkanju energije na tekmi proti Avstriji
Izkušeni igralci morajo prevzeti odgovornost. To imaš v sebi ali pa nimaš. Če takšne osebe ni, potem morajo starejši igralci potegniti celo ekipo. Treba je uvesti pravila, tukaj ni odstopanja. Narediti je treba dober ambient, z rezultati pripeljati tudi publiko na stadion. Navijači so nam v vseh teh letih dajali veter v hrbet in bili naš dvanajsti igralec. 

O tekmecu na poslovni tekmi
Nisem razmišljal proti komu bi se rad poslovil. Želja je bila, da odigram teh pet minut, ker sem toliko časa nosil to številko. Veliko izbire ni bilo. Če bi se lahko poslovil... Bi zaradi Ronalda izbral Portugalsko, ker proti njemu nisem igral.

 
adplus-dvertising