Cesarja se želijo znebiti, a jim (morda) ne bo uspelo

Dolgoletni slovenski legionar v Italiji v jeseni svoje kariere ni delež najbolj profesionalnega odnosa s klubom, v katerem nastopa že okroglo desetletje.

Uredništvo
9. julij 2020, 10:53

Boštjan Cesar še ne pozna svoje usode pri Chievu iz Verone. (Foto: SPS)

Pred nekaj dnevi je Boštjanu Cesarju potekla pogodba s Chievom iz Verone. Pri Letečih osličkih je nekdanji reprezentančni branilec Slovenije preživel kar deset sezon, zdaj pa je bil s strani kluba deležen ne najbolj profesionalnega odnosa.

Klub mu je sporočil, da nanj ne računa več, kljub temu pa se lahko zgodi, da slovo ne bo takšno, kot so si ga predstavljali vodilni v klubu iz mesta Romea in Julije. Pogodba med Slovencem in Chievom namreč vsebuje člen, ki pravi, da se pogodba avtomatsko podaljša v primeru, da se Chievo znova uvrsti v Serie A. Možnosti za to obstajajo, saj je Chievo na mestih, ki vodi v končnico za preboj v Serie A.

"Žal mi je, ker si nisem želel takšnega slovesa. Želel bi si vsaj telefonskega pogovora s predsednikom kluba. Če se bo Chievu uspelo uvrstiti nazaj v Serie A, se bom seveda vrnil na začetek priprav. Tako je zapisano v pogodbi," je italijanskim medijem dejal Boštjan Cesar.